FA'AMATALAGA O LE ASO O TINA & MEAALOFA AROMA DIFFUSER

O le Aso o Tina o se aso malolo taua o le tautotogo e fa'amanatu ai lou tina ma le alofa uma na te fa'asoa atu ia te oe.Ae a,

E mafai ona faamanatuina le Aso o Tina ma se tina, ava, tina fai, poʻo se isi tina, ae mo le faʻamoemoega faigofie,

O le a ou faʻaaogaina le "tina" mo le vaega o totoe o lenei blog.Sei o tatou alu i se Aso o Tina

mea moni e tatau ona e iloa ona e maua lea i meaalofa sili mo le Aso o Tina.

Tina

O AFEA E FAAMANATU AI LE ASO O TINA?
O le Aso o Tina 2021 o Me 9, 2021. E faamanatuina i taimi uma i le Aso Sa lona lua o Me.Fa'amanatuga masani o le Aso o Tina

e aofia ai fugala'au, kata, meaalofa fa'alima mai tamaiti ma tupulaga talavou, ma le 'aiga o le taeao.Aso o Tina sili atu ona atamai

o fa'amanatuga e aofia ai le brunch i se fale'aiga manaia ma meaalofa matagofie e fa'aali atu ai i lou tina e te alofa.

NA FAAPEFEA ONA AMATA LE ASO O TINA?
Na amata le Aso o Tina i le aso 10 o Me, 1908 i Grafton, West Virginia e Anna Jarvis e faamamalu ai lona tina ua maliu o Ann, lea na maliu i le 1905.

O Ann Jarvis, le tina o Ana, sa faaalu le tele o lona olaga e aoao ai isi tina i le auala e tausia lelei ai a latou fanau e faaitiitia ai le numera o pepe pepe.

O le mea na tupu na matua lavea ma sosoo ai ma se mea na tupu i Philadelphia, lea na piki ai le faitau afe o tagata i le aso malolo.

Na avea le Aso o Tina ma aso malolo i le 1914, i le ono tausaga talu ona maeʻa le mea muamua na tupu i West Virginia.O le taimi lea na amata ai le Aso Sa lona lua o Me.

Na sainia i le tulaga aloaia i lalo o le taitaiga a Peresitene Woodrow Wilson.

O le mea moni, o le ono tausaga lea a o leʻi faʻamaonia le palota a tamaitai i lalo o le Peresetene lava e tasi, lea na saunoa e lagolagoina le palota i le 1920.

42166d224f4a20a4c552ee5722fe8624730ed001

Ae o le galuega a Anna Jarvis ma Peresitene Wilson na muai faia e le tusisolo ma le tusitala, Julia Ward Howe.Na faalauiloa e Howe se “Aso Filemu a Tina” i le 1872.

O se auala e faʻalauteleina ai le filemu mo tamaʻitaʻi e tetee i taua.O lona manatu ia potopoto fafine e faalogologo i lauga,

usu pese, tatalo, ma tuuina atu tala e siitia ai le filemu (National Geographic).

O LE A LE FUGA SILI MO LE ASO O TINA?

O le carnation pa'epa'e o le fugala'au aloa'ia o le Aso o Tina.I le uluai Aso o Tina i le 1908,

Na auina atu e Anna Jarvis 500 carnation paʻepaʻe i le lotu i le lotoifale e faʻaaloalo i lona tina.

Na taʻua o ia i se faatalanoaga i le 1927 i le faatusatusaina o foliga o le fugalaau i le alofa o se tina: “E le toulu ona petals le carnation,

ae fusi ia i latou i lona fatu pe a oti, ma e faapena foi, e fusi e tina a latou fanau i o latou loto, e fiafia lo latou tina e le oti”

(National Geographic).E mautinoa lava e mafai ona e tuʻuina atu se carnation paʻepaʻe i tina i lenei Aso o Tina,

ae atonu e i ai i lou tina po o lau ava lana lava fugalaau e sili ona fiafia i ai atonu o se filifiliga e sili atu ona talisapaia.

A uma mea uma, o se vaega tele o le alofa o le iloaina lea o le tagata e te tausia.

5483 (3)

O meaalofa mo le Aso o Tina lautele e aofia ai teuga (na'o le fetuutuuna'i ina ia fetaui ma lona sitaili!), ofu moe ma ofu mafanafana,Fa'asu'ai Aromama tapoleni ma aafiaga.

I totonu o loʻu aiga, o mea na tutupu e pei o le alu faʻatasi i le 'aiga o le taeao, auai i se pati "Wine ma Sip", alu i se tafaoga i le lotoifale,

ma e tusa lava pe na o se faleoloa faatauga malaga e mafai ona avea uma ma meaalofa sili mo tina.

O lo'o lelei lou lagona e uiga i lenei mea na tupu i le Aso o Tina?O le mauaina o se meaalofa a lou tina e mafai ona lagona le fefe, ae e le faapea!

Na'o le mana'o lava o Tina e fa'aalu se taimi ma oe ma o lau meaalofa ua na o se fa'aaliga tino lelei o lou alofa tele ia te ia .

Fa'ata'ita'i nofoaga fa'atau fa'apitonu'u ma lagolago pisinisi laiti pe a e mafaia!


Taimi meli: Apr-22-2022