O le a le mea e tatau ona tatou faʻalogo i ai pe a faʻaaogaina le repeller isumu?

 

O lefa'afefe isumu faaeletonikar e aofia ai le sapalai eletise, oscillator, piezoelectric buzzer ma isi matagaluega.I le faʻaaogaina o le 40 kHz ultrasonic sweep signal, o se malosi faʻapitoa o le mamafa o le leo e gaosia i se tulaga patino, ina ia ausia ai le faʻamoemoe o le tuliesea o isumu.

Uiga ma Mataupu Faavae

1. O lefa'aeletonika pest repellervaetamainatekonolosi fa'aonaponei microelectronicsma tuʻufaʻatasia le tele o auala faʻatekonolosi e faʻamalosia lelei ai le faʻaogaina o le neura ma le suʻega suʻega o le isumu i totonu o le vaʻaiga faʻatonutonu, ma latou sosola ese ai mai le vaaiga ona o le le mautonu ma le le fiafia.

2. O loʻo i ai uiga o le maualalo o le eletise, e le afaina i tagata soifua ma manu, e leai se faʻalavelavesili ona lelei namu fale, ma isi.

tagata fa'ama'i fa'ama'i

Fa'aeteetega

 

1. Aloese mai le sasaina o le oloa mai le timu, ma aua le tuʻuina i tafatafa o faʻamalama e faʻafefe i le timu ma le susulu o le la, ma aloese mai le taʻavale puʻupuʻu poʻo le pala o le totonugalemu o le oloa ma faʻapuupuu le ola tautua.

2. A itiiti ifo ma le tolusefulu senitimita mai le eleele, faʻamolemole aua neʻi tuʻu saʻo le oloa i luga o le eleele, e puipuia ai le kesi eleele mai le ulu i totonu o le masini, lea e ono mafua ai le pala ma afaina ai le ola tautua.

3. Pe tusa o se vaiaso pe sili atu, o leaafiaga o rodent-repelling a le oloaua faasolosolo malie ona aliali mai, ma ua foliga mai ua faateleina manu laiti.O se mea masani lea, o lona uiga o loʻo faasolosolo malie ona latou o ese ona e le mafai ona latou faʻalavelave i le ultrasound.

4. O manu e pei o isumu e le mafai ona vave alu ese pe a aʻafia i latou i le faʻalavelave ultrasonic.Nai lo lena, o le a latou lalafi mo sina taimi i se isi mea e le mafai ona latou faalogoina le leo o le ultrasonic, ma taufetuli mo meaai pe a latou fiaaai.O le mea lea, o le aʻa o le faʻaauau pea ona tatala mo se taimi umi, ma puipuia mai le sola i isi potu mo le natia le tumau (lerepeller isumu faaeletonikafa'apipi'i fo'i i isi potu po'o faitoto'a o potu ta'itasi e masani ona tapuni).O isumu ma isi mamame o le a faamalosia e o ese i fafo pe a ma le 4-6 vaiaso.O manu fa'ama'i e pei o isumu e mafai ona tu'u fuamoa ma ga'o pe a tuliesea.I le gasologa o le taimi, o uluaʻi larvae na matelaina i le fia'ai e ala i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i la latou faʻalogo faʻalogo.Ma o larvae fou na gauia o latou atigi ma o mai i fafo, faasolosolo malie le faaleagaina o latou neura e ala i galu ultrasonic.I le faaiuga, sa faigata lava ona sola ese.Tu'u ese ia fa'ama'i mo sina taimi, o fa'ama'i i fafo o lo'o fa'atali pea mo avanoa e sau ai.

5. Fa'aaliga umi i le la po'o le malamalama malosi o le a fa'aitiitia ai le ola tautua ofa'afefe namu totonu.Aloese mai le timu ma le vai i luga o le atigi oloa, o le a mafua ai le ele alumini i luga o le laulau ma le pito i tua, ma o le pito i luga ma lalo o le ufiufi o le a paʻu ese ma elea.O timuga e sausau i luga o se laupapa matagaluega e faapuupuuina lona ola ma, i tulaga sili atu ona leaga, e mu ai le matagaluega.

6. Aloese mai le tetete malosi po o le pau i le eleele.I le faaopoopo atu i le faaleagaina o foliga matagofie o le oloa, e mafai foi ona mafua ai ona paʻu ese le uaea i totonu ma mafua ai se taamilosaga puupuu.O le mea lea, o letagata fa'ama'i fa'ama'ie tatau ona faʻamau i luga o le puipui poʻo le faʻalava.I se faapuupuuga, e tatau ona faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le oloa i totonu o se nofoaga malulu ma mago i le tele e mafai ai e faʻatumauina lona olaga masani.Afai e le faʻaaogaina mo se taimi umi, e tatau ona teuina i totonu o se pusa faʻapipiʻi ma tuʻu i se nofoaga malulu ma mago.

7. O palanikeke, lavalava, poʻo isi mea vaivai o le a faʻafefe ai galu ultrasonic.Aua le tuʻuina mea o loʻo i luga i luma ole ultrasonicrepeller isumu faaeletonika.

tagata fa'ama'i fa'ama'i

O lefa'aeletonika pest repellerfaʻatasi ai ma le faʻaogaina o le ultrasonic e mafai ona fatuina se siosiomaga e le mafai ai e faʻamaʻi ma isumu ona ola, faʻamalosia i latou e feoaʻi otometi, e le mafai ona toe gaosia ma ola i totonu o le nofoaga e pulea, ma ausia le faʻaumatiaina o isumu ma faʻamaʻi faʻamaʻi.


Taimi meli: Iul-26-2021